Dienstag, 28. August 2012

Fogpótlás Magyarországon


Mivel a fogbeültetés segítségével végzett fogpótlás a ma elérhető legkorszerűbb és legtartósabb módja annak, hogy újra teljes fogsorral mosolyoghassunk, a beavatkozás ára is meglehetősen borsos. A nyugat-európai és egyesült államokbeli emberek közül is csak az igazán tehetősek engedhetik meg maguknak a foganként akár a £10.000-is meghaladó összeg kifizetését.
Érthető tehát, hogy ezen országokból származó páciensek is inkább a kedvezőbb árú, de ugyanolyan magas színvonalú szolgáltatásokat részesítik előnyben, mégha sokat is kell utazniuk érte. Ez a tendencia eredményezte a kelet-európai fogászati implantátum piac robbanásszerű növekedését az elmúlt évtizedekben.

Magyarországon gyakorlatilag már külön idegenforgalmi iparág épült a nyugati-európai és amerikai páciensek kiszolgálására; a fogászati kezelésen túl wellness- és szállodai szolgáltatásokkal teszik kellemesebbé az idelátogató betegek számára az olyakor igencsak fájdalmas gyógyulási folyamatot.
A nyugat-magyarországi városok zömében megfigyelhető, hogy minden frekventált helyen lévő utcában találunk egy vagy több fogorvosi rendelőt illetve fogklinikát, sok helyen magyar nyelven már ki sem írják a szolgáltatásokat. Kifejezetten a külföldi vendégekre utaznak, gyakran panziót és wellness központot építenek a fogorvosi rendelők mellé.


A különbség az árak között ugyanis annyira jelentős, hogy egy angolnak még több napos itt tartózkodás esetén is jobban megéri itt elvégeztetni a fogpótlás céljából történő korszerű fogbeültetési eljárást, mint ha otthon egyszerűen elmenne a fogorvosához. És a különbségek csak az árak tekintetében ilyen szignifikánsak, a szolgáltatás minősége, az alkalmazott anyagok, és az orvosok szakértelme gyakorlatilag megegyezik a nyugat-európai és tengerentúli helyzettel.
Érthető tehát, hogy a magyarországi fogpótlás beavatkozások nagy részét külföldi pácienseken végzik, akik viszont a kezelés ideje alatt a magyar idegenforgalom számára kedvező befolyással bírnak. Sok szálloda szerződéssel dolgozik a fogorvosi rendelőkkel együtt, a fogászati páciensek jelentős kedvezményeket kaphatnak a szállodai szobák árából is. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen